Gipszkarton rendszer

Az általunk alkalmazott és értékesített termékek a szárazépítéshez tartozó, szerelt jellegű szerkezetek tartó- és merevítő profiljai, rögzítő elemei, hézagoló , valamint hő- és hangszigetelő anyagai.

Alkalmazhatóak szerelt válaszfalakhoz, álmennyezetekhez, tetőtér beépítésekhez, előtétfalakhoz vagy szárazvakolat készítéséhez . A szerkezetek – megfelelő szaktervezés mellett – az esztétikai követelményeken kívül, hő- ill. hangszigetelési, valamint fokozott tűzvédelmi igényeket is kielégítenek.
Munkatársainkkal karöltve állunk szíves rendelkezésére, a tervezéstől a kivitelezésig.

Miért érdemes gipszkarton szerkezetet választani?

  • mert a gipszkarton nem éghető anyag. Éghetőségi besorolása A2. Azontúl, hogy a gipszkarton lap nem ég, a gipszmagban kristályos formában megkötött víz egy esetleges tűz esetén „beépített tűzoltóként viselkedik”, a gipszmagból elpárolog, és ez a vízgőz lassítja a szerkezet mentén a tűzterjedést.
  • mert a gipszkarton nagyon jó helyiség-klimatizáló tulajdonságokkal rendelkezik. A gipszmag nagy mennyiségű párát képes befogadni, ezzel csökkentve a nyári időszakban a lakóhelyiségek páratartalmát. Ugyanakkor a téli, száraz fűtési szezonban a párát visszaengedi a helyiség levegőjébe, amitől hőérzetünk javul.
  • mert a gipszkarton környezetbarát. Fő alkotói: a 12 rétegű karton, a gipsz és a víz természetes anyagok, sem előállításuk, sem beépítésük nem szennyezi a környezetet. Sőt, a keletkező hulladék környezetkímélő elhelyezése sem okoz gondot.

Árajánlat készítés

2 munkanapon belül elkészítjük árajánlatunkat. (Egyedi gyártású és nem raktári készleten tartott termékek esetén az ajánlat elkészítése több időt igényel.)

Kérjen árajánlatot: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


Forgalmazott termékeink:

  • mert a gipszkarton szerkezetek jó hanggátlási tulajdonságúak. A gipszkarton válaszfalak és álmennyezetek, valamint a bennük elhelyezett Isover által gyártott ásványgyapot szigetelések segítségével jól gátolható a léghangok terjedése, és az egyéb, teherhordó szerkezetektől hang-lágy anyaggal elválasztott válaszfalak a testhangok okozta rezgéseket sem továbbítják.
  • mert jó hőszigetelő szerkezetek építhetők belőle. A közüzemi díjak optimálisra csökkentése ma már nagyon fontos az új otthont építők, a lakásukat bővítők vagy felújítók számára. Elsősorban a tetőterek kialakításához tudunk hőszigetelési szempontból előnyös szerkezeteket ajánlani, de az Isover egyéb hőszigetelő termékeivel kiegészítve mindenki nagyon gazdaságosan üzemeltethető otthont teremthet önmaga számára.
  • mert a gipszkarton felületek jó közérzetet biztosítanak. A már korábban említett páraháztartás-szabályozáson túl a gipszkartonnak az a jó tulajdonsága is megvan, hogy átveszi a belső tér hőmérsékletét, emiatt a falfelület nem sugároz hideget, így a helyiséget nem érezzük hidegebbnek, mint amit a szobai hőmérő mutat.
  • mert költség- és időtakarékos. A szárazépítés sokkal kevésbé időjárás-érzékeny, mint a nedves építési technológiák, így akár télen is elkészíthetők egy új lakóépület belső válaszfalai, álmennyezetei. Ugyanakkor a gipszkarton rendszer fajlagos ára is alacsonyabb a hagyományos építési rendszerekénél.
  • mert a tévhittel ellentétben a gipszkarton jó teherbíró. A gipszkarton lapok a statikus terheket nagyon jól viselik, így a hozzájuk tartozó, megfelelően kiválasztott dübelek segítségével négyzetméterenként akár 50 kg-ot is „ráakaszthatunk” a gipszkarton falra. Bátran felszerelhetjük rá a konyhaszekrényt!

Letölthető (PDF) dokumentumok:

Acélvázra szerelt álmennyezet

Acélvázra szerelt előtétfal

Acélvázra szerelt tetőtér beépítés

Acélvázra szerelt válaszfal

CD60 vázszerkezetre szerelt előtétfal

Ragasztott szárazvakolat

 

Kövess minket!